Podle nařízení EU 1169/2011 je provozovatel stravovacích služeb povinen uvádět u všech pokrmů seznam alergenů, publikovaný ve směrnici 2000/89 ES a upravenou směrnicí 1169/2011 EU.

Upřesňující a podrobné informace o složení, přípravě pokrmů a přítomnosti konkrétních alergenů Vám ráda poskytne obsluha.

EU specifikovala 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení. Na jídelníčku jsou alergeny označeny číselnými kódy za jednotlivými pokrmy.

Žádáme zákazníky, aby pečlivě sledovali přecitlivělost na obsah alergenů v daném pokrmu a při objednávání pokrmů upozornili obsluhu na jakoukoli potravinovou nesnášenlivost a intoleranci na konkrétní alergenní látku.

Pokud máte nějaký stravovací problém, náš šéfkuchař ho jistě ochotně vyřeší.
Informace o alergenních látkách v pokrmech deklarujeme na našich webových stránkách.

Scroll to Top